Explanation

Dorian Gray’in Portresi Kısa Özet “İnsanlar, Dorian Gray’in Portresi’ni okuduklarında kendi günahlarını görüyor. Ancak kitapta Dorian Gray’in günahının ne olduğunu kimse bilmiyor. Bu günahı, yalnızca günahı işleyenler fark ediyor.”-James Joyce “Orta sınıf için hiçbir sanatçı, Oscar Wilde kadar çaba göstermemiştir.”-G.K. Chesterton Oscar Wilde’ın tek romanı ve en bilinen eseri olan Dorian Gray’in Portresi, güzelliğiyle herkesi etkileyen ama yozlaşmış bir adamın kötülük, aldatmaca ve skandallarla örülü hikayesini gözler önüne seriyor. Kendisi yerine portresinin yaşlanmasını isteyen Dorian’ın bu dileğinin gerçekleşmesi üzerine tüm hayatı değişir. Bu sırrın ağırlığı gün geçtikçe arttığından, Dorian’ın zulümleri ve ahlâksızlığı da aynı derecede artar. Yazıldığı andan itibaren pek çok tartışmaya sebep olan ve Wilde’ın öz sansür uyguladığı bu sansasyonel roman, insan kötülüğünü estetikle birleştiren, sanatın köklerini irdeleyen, Wilde’a bir sanatçı olarak hak ettiği değeri kazandıran bir başyapıt. Ancak Oscar Wilde’ın da dediği gibi “Sanatkâr güzel şeylerin yaratıcısıdır… Tüm sanatlar oldukça beyhudedir.” İthaki Yayınları bu eseri, yazar G.K. Chesterton’ın önsözü ve akademisyen James Gifford’ın sonsözüyle okurlara sunuyor.

Point : 5.0 (3 Comment)

Writer

Oscar Wilde

Language

Turkish

ISBN

9786053755937

Number of pages

216


0 Follower - Follow
60 Comment |
Send Message
esracann.

17.05.2023

17.05.2023

Kibir, ego, kendini beğenmişlik ve ölümsüzlük isteği... Hepsini birleştirine ortaya çıkan bir şaheser kendisi. Kitaplığımın en sevilener köşesinde duruyor. Harika bir kitaptı.


0 Follower - Follow
26 Comment |
Send Message
marveling

04.05.2023

04.05.2023

Önce filmini izlemiştim, Ben Barnes'in yakışıklılığı ile çekti beni kendine. sonra merak edip kitabını okudum ve filmle birlikte o kadar bütünleşti ki, anlatamam. Ölümsüzlük bir ödül mü yoksa lanet mi? kitabın sonuna kadar yanıtını düşündüm hala da bulabilmiş değildim. Ama okuyun okutturun cinsten bir kitap, 10/10


1 Follower - Follow
123 Comment |
Send Message
Tevfik Cem Baykara

29.04.2023

29.04.2023

Oscar Wilde'ın en önemli eserlerinden birisi.. İrlandalı yazarın klasik fantastik roman türünün başyapıtları arasına giren bu eseri ürpertici olduğu kadar, etkileyici felsefi ve psikolojik dokunuşlar da içeriyor.

Dorian Gray’in Portresi - Oscar Wilde